Έβρος: Προφυλακιστέοι οι 3 αυτόκλητοι «σερίφηδες»

Στη φυλακή θα οδηγηθούν οι τρεις αυτόκλητοι «σερίφηδες», οι οποίοι κλείδωσαν σε τρέιλερ 13 μετανάστες, και δεν δίστασαν να τραβήξουν βίντεο τις πράξεις τους και να το αναρτήσουν στα social media προκαλώντας οργή και αγανάκτηση.

Την προφυλάκιση του 45χρονου Αλβανού και των δύο Ελλήνων που κατηγορούνται για κακουργηματικού χαρακτήρα ενέργειες, αποφάσισε το μεσημέρι της Παρασκευής το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημελλειοδικών Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με όσα αναφέρει το evros-news.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την απολογία τους, είχε προκύψει διαφωνία μεταξύ Ανακρίτριας και της Εισαγγελέως. Έτσι βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Το τριμελές Δικαστικό Συμβούλιο που συνεδρίασε από το πρωί της Παρασκευής, αποφάσισε και οι τρεις να οδηγηθούν στην φυλακή.

Στους τρεις συλληφθέντες απαγγέλθηκαν κατηγορίες για αρπαγή κατά συρροή, για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων για τέλεση βιαιοπραγιών και για έκθεση κατά συρροή, όλες με την επιβαρυντική διάταξη του ρατσιστικού χαρακτήρα.

Υπενθυμίζεται ότι ελεύθεροι αφέθηκαν αρχικά 4 και στη συνέχεια 9 ακόμη μετανάστες που κατηγορήθηκαν για εμπρησμό στον Έβρο, καταρρίπτοντας το αφήγημα των αυτόκλητων «σερίφηδων».

Παράλληλα, ο Άρειος Πάγος απέστειλε διπλή παραγγελία τόσο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας όσο και στην Εισαγγελία της Αλεξανδρούπολης για τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας που εκδηλώνονται είτε μέσω του διαδικτύου είτε παίρνουν τη μορφή πογκρόμ σε βάρος προσφύγων και μεταναστών, με τη σκιά των κατάπτυστων γεγονότων στον Έβρο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί